Olej cedrowy - Ekamedica

OLEJ CEDROWY


suplement diety

SKŁADNIKI
Olej z orzechów cedrowych (Pinus sibrica), w tym: kwas linolowy (LA), kwas oleinowy (OA), kwas alfa-linolenowy (ALA), witamina E (mieszanina tokoferoli). Wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych.



SPOSOB UZYCIA
Raz dziennie 5ml. Porcja dzienna 5 ml zawiera 3,76 mg witaminy E co stanowi 31% *RWS. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Preparat nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Przed użyciem każdorazowo wstrząsnąć. Osad pochodzenia naturalnego.

PRZECIWWSKAZANIA
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu. Kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia przed spożyciem powinny skonsultować się z lekarzem.

SPOSOB PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu, w temperaturze do 20°C, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Spożyć do 3 miesięcy od otwarcia.

Olej z orzechów cedrowych stanowi źródło witaminy E, która bierze udział w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym. Kwas linolowy (LA) pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Korzystnie działanie kwasu linolowego występuje w przypadku spożywania 10 g LA dziennie. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas linolowy i oleinowy są tłuszczami nienasyconymi. Zachowanie zrównoważonego sposobu żywienia i zdrowego trybu życia ma duże znaczenie.
facebook