Wykład EkaMedica podczas konkursu w Zespole Szkół Gastronomicznych.
21 marca - odbył się międzyszkolny konkurs, którego pomysłodawca i organizatorem jest Zespół Szkół Gastronomicznych i Handlowych- Bielski Regionalny Konkurs Kulinarny. Poważne przedsięwzięcie, duży nakład pracy... i uwaga, to już IX edycja.
Konkurs został przeprowadzony pod patronatem Beskidzkiego Klubu Kulinarnego, firmy Prymat i Centrum BHP z Bielska-Białej. Do rywalizacji zgłosiło się 11 uczestników z 9 szkół. Półtoragodzinne zmagania uczniów oceniały komisje - komisja techniczna i degustacyjna, w składzie których znaleźli się doświadczeni szefowi kuchni, w tym również absolwenci szkoły.
Podobnie jak w latach ubiegłych i tym razem konkursowi towarzyszyły wykłady i warsztaty z zakresu gastronomii. Na zaproszenie do wygłoszenia takiego wykładu odpowiedziała również firma EkaMedica z Kóz. Tematem wykładu była „Piramida zdrowego odżywiania”, połączonego z degustacją soków i prezentacją kremów, które cieszyły się dużym zainteresowaniem uczniów.